Zit jouw peuter in de 'ik ben twee en zeg nee'-fase? Wil de zindelijkheidstraining maar niet lukken? Maak je je zorgen over de emotionele ontwikkeling van je kind? Neem contact op met Huis van het Kind. Wij zoeken samen met jou de weg.
Bel ons op het nummer 0492 22 82 33 of mail naar huisvanhetkind@kordia.be.
Om ouders en kinderen de kans te geven om elkaar te ontmoeten en samen te spelen, organiseert het Huis van het Kind op verschillende plaatsen speelbabbels en peuterspeelpunten voor (groot-)ouders en hun kind tot 3 jaar.
Enkele begeleiders met een groot hart voor jonge kinderen zorgen voor het warme ontvangst. De kinderen gaan er op ontdekkingstocht in het gevarieerde aanbod van speelgoed en leert tegelijkertijd samen met andere kinderen spelen.
Voor jou als (plus)mama, (plus)papa, grootouder(s), pleeg- of adoptieouder(s), oppas,... is dit de kans om sociale contacten te leggen en met anderen in gesprek te gaan. Je kan tips en ervaringen delen.
Altijd andere locatie (zie info bij data)
elke tweede woensdag van de maand van 9 tot 11 u.
geen inschrijving nodig
BKO Gierle, Bruelens 34 (behalve 6 november, dan gaat de speelbabbel door in de bib)
elke eerste woensdag van de maand van 9 tot 11 u.
geen inschrijving nodig
Zweepes Ven, Oude Arendonkse Baan 73, Oud-Turnhout
elke vierde woensdag van de maand van 9.30 tot 11.30 u.
geen inschrijving nodig
Niefhout, Huis van het Kind, Dokter Nand Petersstraat 31
dinsdag en donderdag van 9 tot 12 u. en woensdag en donderdag van 13.30 tot 16 u.
Op volgende data staat er ook een thema centraal:
geen inschrijving nodig
Lokaal dienstencentrum De Schoor, Schorvoortstraat 53
woensdag van 9 tot 12 u.
geen inschrijving nodig
Stedelijke basisschool Turnhout, Haagbeemdenplantsoen 95
vrijdag van 9 tot 11 u.
geen inschrijving nodig
BKO Bergakker 2A
elke derde woensdag van de maand van 09.30 tot 11.30 u.
geen inschrijving nodig
Babymassage bevordert het gevoel van geborgenheid en veiligheid. Het heeft een gunstige invloed op het spijsverteringsstelsel en kan helpen om een onrustige baby te kalmeren.
Tijdens de workshop babymassage leert een deskundige je op een speelse en creatieve manier de basistechnieken van babymassage aan.
Kijk op deze pagina voor data en locaties voor workshops babymassage: Agenda - babymassage
Op het potje gaan is een belangrijke stap in de ontwikkeling van een kind en elke peuter doet dit op zijn eigen tempo. Starten op het gepaste moment in een ontspannen sfeer is de boodschap!
Tijdens de online infosessie geven we jullie tips over hoe jullie je peuter hierin best kunnen ondersteunen.
online
zie hieronder de data, telkens van 19 tot 20 u.
Schrijf je in door de naam en geboortedatum van je kindje te mailen naar turnhout@kindengezin.be
Is je baby toe aan vaste voeding? Wil je graag weten wanneer je best start? Wanneer mag vlees, vis, ei, brood, … op het menu? Deze en vele andere vragen krijgen een antwoord tijdens onze maandelijkse infosessie!
online
zie hieronder de data, telkens van 10 tot 11 u.
Schrijf je in door de naam en geboortedatum van je kindje te mailen naar turnhout@kindengezin.be
Heb je vragen over de uitbetaling of het aanvragen van het Groeipakket? Maak een afspraak via huisvanhetkind@kordia.be of 0492 22 82 33.
Zweepes Ven, Oude Arendonkse Baan 73, Oud-Turnhout
maandelijks van 9 tot 12 u.
afspraak via huisvanhetkind@kordia.be of 0492 22 82 33.
Heb je vragen over de uitbetaling of het aanvragen van het Groeipakket? Kom langs met al je vragen tussen 14 en 16 u. Een afspraak maken is niet nodig.
Stationstraat 80, Turnhout
maandelijks van 14 tot 16 u.
geen afspraak nodig
Iedereen welkom met alle kleine en grote vragen over kleine en grote kinderen, kinderopvang en het Groeipakket.
Stationstraat 80, Turnhout
maandelijks van 14 tot 16 u.
geen afspraak nodig
Een onthaalouder of een groepsopvang, vrije prijs of inkomenstarief, pedagogische kwaliteit… Wil je alles te weten komen over kinderopvang? Kom dan langs op deze infoavond waar we je wegwijs maken in de wondere wereld van de kinderopvang. Indien je wil, kijken we samen je aanvraag na en geven we advies op maat.
Altijd andere locatie (zie info bij data)
Telkens van 19.30 tot 21 u.
inschrijven via dit formulier
Hoe ga je na een relatiebreuk als ouders samen door voor jullie kinderen?
Een belangrijke pijler om als ouders samen verder te kunnen, is communicatie. Maar vaak liep je daar in de relatie ook al op vast. Meestal zien we wel wat de andere ouder daarin moet veranderen, maar zien we niet hoe we dat zelf kunnen beïnvloeden, hebben we al van alles geprobeerd zonder succes, waardoor we ons machteloos voelen.
We bieden je een vierdaagse training aan waarin we overtuigingen, die een goede verstandhouding met de andere ouder verhinderen, in je voordeel laten werken. En we leren je hoe je grip krijgt op de onderlinge communicatie.
online
Een training van vier avonden (in groep) van 19 tot 21 u.
inschrijven via samen@deuitweg.be of 014 725 725
In deze interactieve workshop duiken we samen met andere (aanstaande) ouders in het prille ouderschap. Velen spreken over de roze wolk en de mooie kanten van het ouderschap. De uitdagingen en dieptepunten worden veel minder besproken. We staan stil bij deze vragen:
Niefhout, Huis van het Kind, Dokter Nand Petersstraat 31
15 oktober - 19 tot 21 u.
inschrijven via dit formulier
Grootouder zijn van een kind met een beperking. Het brengt veel verdriet met zich mee. Dubbel verdriet. Verdriet om de dromen die je voor je kleinkinderen had, te moeten opbergen. Verdriet om jouw eigen kind dat je als mama of papa elke dag ziet worstelen met het zorgouderschap. Verdriet dat vaak geen plaats heeft om verteld te worden. Nochtans is het er. Dagelijks. Op allerlei manieren. En vaak in volle glorie. Rauw verdriet.
Daar gaan we in dit webinar mee aan de slag. We hebben oog en oor voor jullie en reiken handvaten en tips en tricks aan over hoe hiermee om te gaan.
Online
22 oktober - 20 u.
inschrijven via dit formulier
Actief, dromerig, snel afgeleid … Wat kan je doen als je vermoedt dat je kind ADHD heeft?
Je vermoedt dat je kind ADHD heeft, of misschien denkt de omgeving of de school dat. Wat nu? Waar kan je terecht? Welke stappen kun je zetten?
Online
22 oktober - 20 tot 22 u.
inschrijven via dit formulier
Vroeg of laat krijg je te maken met het verlies van een persoon die je dierbaar is. Een grootouder, een ouder, je partner, een broer of zus, een (ongeboren) kind, neefje of nichtje, een vriend, een klasgenoot...
De relatie en de omstandigheden van het verlies maken het verdriet anders. Het gemis draag je je hele leven mee. Het vraagt (h)erkenning van het verdriet om verder te gaan.
Manu Keirse raakt ons met concrete verhalen die herkenbaar zijn en helend. Zijn verhaal maakt duidelijk dat verlies verwerken tijd vraagt.
Andere locatie (zie info bij data)
Data
inschrijven via dit formulier
Bang, boos, blij, gefrustreerd, verdrietig, jaloers of teleurgesteld. Allemaal emoties die kinderen regelmatig ervaren. In de opvoeding is het omgaan met emoties vaak ingewikkeld. Je probeert van alles, maar kinderen uiten hun emoties primair en daardoor vaak heftig. Denk maar aan een driftbui, extreme angst of een fikse boosheid. Hoe kan je je kind helpen om terug rustig te worden en ondersteunen in het leren omgaan met emoties?
Tijdens deze infoavond geven we tips en inzichten mee over het omgaan met hevige emoties. En je kan ook je eigen ervaringen en tips met andere ouders delen.
Beerse, cafetaria Lokaal Dienstencentrum, Boudewijnstraat 10
24 oktober - 19 tot 21 u.
inschrijven via dit formulier
Merk je dat je kindje soms onrustig is en moeilijk te troosten? Weet je soms niet goed waarom je kindje huilt of boos is? Dagelijks krijgen we heel wat prikkels te verwerken. Tijdens deze vorming geven we jullie graag meer info over prikkelverwerking en de invloed op gedrag en emoties.
Turnhout, Huis van het Kind, Dr. Nand Peetersstraat 31
27 maart - 19 tot 21 u.
Je kan je binnenkort hier inschrijven
Een ongeluk zit in een klein hoekje, zeker als het om kinderen gaat. Een pleister kleven kan iedereen, maar wat doe je als je kind zijn arm breekt of zijn vingers verbrandt?
Tijdens deze infosessie leer je op de juiste manier omgaan met kleine pijntjes en grotere incidenten. Op twee uur tijd leer je de wettelijke aspecten en basisvaardigheden van EHBO, waaronder:
wondzorg, brandwonden, verstuikingen, breuken, kneuzingen, medicatie, ...
Oud-Turnhout en Beerse
Data, uur en locatie
inschrijven via dit formulier
Samen met de bibliotheken werkt het Huis hard aan een programma voor "maand van de opvoeding". Binnenkort vind je hier meer informatie.
Neem contact op, wij beantwoorden uw aanvraag zo snel mogelijk!
Contact